Don Everly van het country rock-and-roll duo The Everly Brothers is gisteravond op 84 jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd bevestigd door De Los Angles Times via een woordvoerder van de familie. Don Everly overleed zaterdagavond in zijn woonplaats. De doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt.

Everly werd geboren in 1937 in Kentucky en groeide op in een muzikaal gezin met zijn broer Phil. Het duo begon halverwege de jaren vijftig met het schrijven en opnemen van muziek en brachten hun titelloze album uit in 1957 voordat ze in 1960 tekenden bij Warner Bros Records. Ze scoorden verschillende hits met liedjes zoals “Bye Bye Love”, “All I Have to Do is Dream” en “Problems”.

De Everly Brothers brachten 21 studioalbums uit naast talloze live- en compilatiealbums, terwijl Don Everly verschillende soloplaten uitbracht, waaronder Sunset Towers en Brother Jukebox .

Het duo werd in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame samen met Buddy Holly, Elvis Presley en Chuck Berry; terwijl Don in 2019 werd opgenomen in de Musicians Hall of Fame.

Zijn broer Phil stierf in 2014 op 74-jarige leeftijd aan een longziekte.

Andere hits van The Everly Brothers zijn onder meer ‘Cathy’s Clown’, dat in 1960 vijf weken in de Billboard Hot 100 in de toppositie stond, en ‘Bird Dog’.

Don Everly laat zijn moeder, Margaret; zijn vrouw Adela; zijn zoon, Edan, en zijn dochters Venetia, Stacy en Erin na.

Don Evely

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here