Haagse Bluf met slagroom

Haagse Bluf doet zijn naam zeker wel eer aan. Het was ooit een Hagenees zelf die zei “We lullen veel maar zeggen weinig”. Zo dus ook met dit nagerecht. Het ziet eruit als heel wat maar het is eigenlijk een hoop opgeklopte lucht. Vroeger als je visite had die mee bleef eten en je had weinig geld hield je de maaltijd bescheiden maar zorgde je dat je na afloop als dessert emmers Haagse bluf had. Het is erg lekker en je kon je er behoorlijk vol van eten. Je moest wel zorgen dat je visite na het eten binnen een uur weer weg was anders was het alweer uit hun buikjes verdwenen en hadden ze weer honger. Het is immers een hoop lucht . . .

Haagse Bluf is ontzettend makkelijk om te maken. Je kunt het binnen 10 minuten al op tafel hebben. Het leukste is dat je er eindeloos mee kunt variëren.

Garnering met sinasappel schaafsel
Garnering met sinasappel schaafsel
Haagse Bluf met stroopwafel
Met stukjes stroopwafel

Benodigdheden en ingrediënten

  • Een vetvrije kom om in te mixen (het liefst glas of metaal)
  • Mixer
  • 2 eieren (alleen het eiwit)
  • 200 ml Bessensap
  • 200 gr suiker

Bereiding Haagse Bluf

Splits de eieren en gebruik alleen het eiwit en doe dit in een vetvrije kom. Voeg de bessensap en de suiker toe en mix het geheel stijf tot de suiker is opgelost. De Haagse Bluf is goed als je de kom kunt omkeren zonder dat het eruit valt.

De garnering laat ik helemaal vrij aan jouw fantasie. Je kunt een takje met rode besjes als garnering gebruiken maar ook lange vingers, sinasappel- of amandelschaafsel. Het is helemaal aan jou . . .

Garnering met amandel schaafsel
Garnering met amandel schaafsel

Variatie tips

  • Je kunt in plaats van bessensap ook 200 gram ander fruit pureren en zeven. Aardbeien, frambozen of bramen is ook heel lekker.
  • Gebruik je wat zoeter fruit in plaats van het bessensap? Vervang dat het suiker door een flinke eetlepel honing.
  • Haagse Bluf met Vanille vla en een toefje slagroom. Ook erg lekker
Haagse Bluf met lange vingers
Haagse Bluf met lange vingers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in