Het is 27 januari 1984 als de opnames starten voor een nieuwe Pepsi reclame. Niemand minder dan “The King of Pop” Michael Jackson is de ster in deze reclame.

De reclame wordt opgenomen in het Shrine Auditorium in Los Angeles. De eerste vijf opnames verlopen soepel maar dan bij de zesde opname gaat het gruwelijk mis. Als Michael boven aan het podium staat en zich klaar maakt de trap af te lopen, gaat ineens het vuurwerk achter hem te snel af.

Nog niets vermoedend loopt de “King of Pop” de trap af maar zijn haar heeft al vlam gevat. Pas wanneer Jackson beneden begint te dansen merkt hij dat het flink mis is. Onmiddellijk duiken beveilig mensen en personeel bovenop hem om het vuur te doven. Voor de ogen van vele fans wordt Michael Jackson afgevoerd met tweede en derde graad brandwonden aan zijn hoofd.

Pepsi heeft nog een schadevergoeding aan Jackson betaald van 1,5 Miljoen. Echter vraagt men zich af of Michael Jackson hier ooit bovenop is gekomen. Men vermoed dat hier zijn verslaving aan pijnstillers is begonnen. Er wordt zelfs beweerd dat als dit niet gebeurd zou zijn, Michael Jackson nu nog geleefd zou hebben . . . .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in