Wie de zin hoort “Niks is gek en alles mag als het maar leuk is!” denkt natuurlijk meteen aan Oma Fladder.

Oma Fladder

Deze geweldige jeugdserie is gebaseerd op het boek van Burny Bos. Bos schreef het boek “Oma Fladder” in 1981. Het boek gaat over een oma die samen met haar kleindochter “Dieuwertje” er op uit gaat en samen de leukste avonturen beleven. Oma Fladder is een echte levensgenieter en niets is haar dan ook te gek als het maar leuk is.

In 1983 besloot Bos een televisieserie te maken over de avonturen van de oma en haar kleindochter. Burny Bos bewerkte zijn boek tot een 6 delige serie van ieder 10 minuten dat in 1984 door de AVRO werd uitgezonden.

Oma Fladder

Het oorspronkelijke idee van Bos was om de hoofdrollen te laten spelen door een echte oma en kleindochter maar dit was niet gelukt. De rol van de oma werd uiteindelijk gespeeld door Trees van der Donck. Charlotte Martens speelde kleindochter Dieuwertje.

De serie was zo een succes dat het in het najaar van 1984 nog een keer herhaald werd. Ook werden er 6 nieuwe afleveringen van Oma Fladder gemaakt. De bedenkster van de serie “De familie Knots” Hetty Heyting schreef deze 6 extra delen. Ook zong Hetty Heyting de Nederlandse versie van de intro van Vrouwtje Theelepel in.

Oma Fladder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in