Wie kent dit filmpje van de lachende presentator niet? De talkshowhost Erik Hartman die tijdens zijn programma “Boemerang” de slappe lach krijgt. Wat alleen nog steeds heel veel mensen niet weten is dat het hier om een meesterlijke sketch gaat.

Hoewel deze video doet vermoeden dat het hier om een talkshow uit de jaren 80 gaat, is niets minder waar. Deze satire komt namelijk uit een ander Vlaams programma “In de gloria“. Dit programma kwam uit 2000 – 2001 en was bedoeld als parodie op dingen uit het dagelijks leven.

De “boemerang” sketch hangt al aardig wat jaartjes rond op internet. Vaak is het filmpje zo bewerkt dat het niet duidelijk is dat het om een parodie gaat.

Internationale bekendheid

Het filmpje is zo populair geworden dat het ook vele mensen in het buitenland voor de gek heeft gehouden. De video werd zelfs in 2006 in het Amerikaanse programma “The tonight show” uitgezonden alsof het om een bestaand programma zou gaan.

In 2007 is in het programma “TV-show op reis” met Ivo Niehe nogmaals duidelijk gemaakt dat het een sketch betrof. Ook waren er twee acteurs aanwezig die verhaal het bevestigde.

Ik persoonlijk ben er heel eerlijk gezegd ook maar pas achter gekomen maar blijf de video geweldig vinden. Een dikke pluim ook voor de Vlaamse acteur Tom van Dyck die de rol van de talkshowhost Erik Hartman speelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in