Stuif es in was een showprogramma voor en door kinderen dat door de AVRO werd uitgezonden. Het programma liep van 1968 tot 1985 en werd gepresenteerd door Ria Bremer. Ook Ad Visser en Karel van de Graaf werkten vooral achter schermen mee aan het programma dat maandelijks en soms 1 keer in de 5 of 6 weken werd uitgezonden.

Stuif es in

De show draaide om kinderen die iets lieten zien waar ze goed in waren. Na de demonstratie kregen de kinderen een medaille. Dit was een stuiver aan een lint. Er was ook een jury in het programma aanwezig die aan het einde winnaar koos. De winnaar kreeg de gouden stuiver en iedereen zong dan het gouden stuiver lied. Stuif es in werd altijd afgesloten met het bekende lied “Dat is het einde, dat doet de deur dicht….” De ballonnen kwamen dan naar beneden en mocht iedereen het podium op rennen.

Het publiek bestond uit acht schoolklassen. Elke uitzending werd er een provincie uitgeloot en uit die provincie mocht elke school een brief schrijven die aanwezig wilden zijn. Deze brieven kwamen in de show aan een balk te hangen waarvan Ria Bremer zelf acht brieven koos van de scholen die dan een klas naar de uitzending mochten sturen.

De brieven werden steeds opvallender en gekker en later werden er ook voorwerpen ingezonden. Ria koos dan op aanwijzingen van het publiek dat hoger, lager links of rechts riepen de brief of het voorwerp. De klas die werd uitgekozen werd met de speciale AVRO touringbus opgehaald.

Stuif es in

6 REACTIES

  1. Hallo, ik ben al heel lang op zoek naar een filmpje uit stuif es in. Was opgenomen in de tent in Hardenberg. Hier mochten we optreden met onze boerenkapel uit Enschede. Wie kan mij hier aan helpen. Is nu ongeveer 40 jaar geleden. U zou mij hier heel blij mee maken.

  2. Hallo in 1969 deed de Airborneschool uit Renkum ook mee met stuif’s in zijn daar nog beelden van ? Ik denk 1969 maar kan ook 1970 zijn.

  3. Ik ben op zoek naar n aflevering waarin Conny Vink n liedje zingt van Lia van der Wolk. Lia is mijn vrouw en ze is nu 53. De tekst gaat zoiets van: Soms dan lijkt t net of alles al in scène is gezet. Het heeft zo moeten zijn dat jij er was toen ik hopeloos stuk zat.

  4. Hoe is het met de gouden stuiver winnaars The Little Kalongs vergaan?, ze waren de jongste rock groep van Nederland en sensationeel!

  5. Ik ben op zoek naar beelden van de Stuif Es In aflevering van maart 1974. De Gouden Stuiver winnaars van die aflevering waren een Engelse muziek groep, waarvan ik een van de leden erg goed ken, en ik zou hem graag verrassen met beelden van hun optreden. Kan iemand me helpen? Alvast bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in