Deze tijdloze musical The Young Ones uit 1961 brengt je weer even terug naar het begin van de jaren 60.

Het verhaal gaat over een jeugdclub die hun clubhuis proberen te redden. De meedogenloze Miljonair Hamilton Black (Robert Morley) wil het clubhuis namelijk slopen om er een groot kantoorpand te bouwen.

The Young Ones uit 1961

Wat de clubleden niet weten is dat hun meest geliefde lid Nicky (Sir Cliff Richard) eigenlijk Nicky is en zoon van de miljonair is. Nicky is vooral populair omdat hij regelmatig met zijn band (The Shadows) optreed in de club. Omdat Nicky zijn vrienden niet kwijt wil weet niemand dat hij de zoon van de miljonair is.

De club vrienden besluiten een show te geven om zo geld in te zamelen voor hun clubhuis. Om de show te promoten maken ze gebruik van een piraten zender met Nicky als de mysterieuze zanger. Al snel vinden ze een oud theater wat ze kunnen gebruiken om de show te geven.

Als Hamilton Black dan ook nog dreigt de show te stoppen besluiten een paar vrienden van Nicky de miljonair te ontvoeren om de show toch door te laten gaan. Als Nicky er net voor zijn optreden achter komt dat zijn vader is ontvoerd staat hij voor een dilemma…

Productie

The Young Ones is een Britse film musical uit 1961 en werd geregisseerd door Sidney J. Furie. In Amerika kwam de film uit onder de titel “It’s Wonderfull to Be Young”.

Dit was de derde film waar Cliff Richard een hoofdrol in had. Eerder had hij ook in Serious Charge en Expresso Bongo gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in